Frameprothese (metaal)

De frameprothese bestaat uit een metalen frame waarop de zadels met tanden en kiezen vastzitten. De frameprothese rust vooral op een deel van de overgebleven tanden of kiezen.

Het frame wordt van een metaallegering (chroomkobalt) gegoten, waarbij een sterke constructie en het draagcomfort essentieel zijn.

Dit is het advies als u voor een frameprothese kiest:

  • Als lange termijn oplossing
  • De resterende tanden moeten sterk genoeg zijn om deze frame-constructie te kunnen dragen
  • Draagcomfort is beter
  • Geschikt voor situaties waarbij enkele tanden, kiezen of een combinatie hiervan ontbreken

De frameprothese kan op twee manieren bevestigd worden:

  • Met metalen ankertjes die om enkele tanden of kiezen geklemd worden. De ankertjes zijn vaak wel enigszins zichtbaar.
  • Een soort slotje (meestal toegepast bij een kroon en brugwerk). Bij een slotje wordt de ene kant vastgemaakt aan een kroon en de andere kant vastgezet aan de frameprothese. De frameprothese kunt u op die manier in het slotje schuiven. Het slotje zit doorgaans aan de binnenkant van de tanden en kiezen en is dus vanaf de buitenkant onzichtbaar.

Goed om te weten

Past uw frameprothese na een bezoek aan de tandarts niet meer in de mond? Dan is het mogelijk dat door restauratie van uw eigen tanden of kiezen, de frameprothese niet meer goed aansluit. Wij adviseren u in dat geval even contact op te nemen met uw tandprotheticus.

De frameprothese ziet er erg sterk uit, maar is kwetsbaar als u hem laat vallen, als het verkeerd in de mond geplaatst is of als u onvoorzichtig bent met het reinigen ervan. Het frame kan daardoor gaan buigen en zelfs breken; het afbreken van de ankers komt het vaakste voor. Geen paniek, we kunnen het afgebroken anker weer repareren. Houd rekening met een paar werkdagen doorlooptijd.

Bel ons op 0592-857893 voor meer informatie. We zijn bereikbaar op ma – vrij van 08.00 uur – 20.00 uur, e-mail ons op info@ekotandprothetiek.nl of gebruik het contactformulier.

Chat openen
Hoe mogen wij helpen?
Hallo en welkom bij Eko Tandprothetiek
Waar kunnen wij u mee helpen?
Call Now Button