Uw eerste gebitsprothese

Van eigen tanden en kiezen naar een kunstgebit

Als uw eigen tanden en kiezen er slecht aan toe zijn, komt er een moment dat u gaat kiezen voor een kunstgebit. Dit kan gemaakt worden door de tandprotheticus. Na uw eerste bezoek bij de tandprotheticus zal deze u verwijzen naar een tandarts of kaakchirurg. Deze zal beoordelen of het trekken van tanden en kiezen verstandig is. Als dat het geval is, zal de tandarts of kaakchirurg overgaan tot het trekken. Daarna verwijst hij/zij u terug naar Eko Tandprothetiek voor het vervaardigen van een immediaat prothese.

Het trekken van uw tanden en kiezen

Het trekken van de tanden en kiezen gebeurt meestal niet in één keer, omdat het een (te) grote ingreep is. Er wordt in 2 fasen tanden en kiezen getrokken. Eerst worden de kiezen getrokken, daarna de tanden. In de tussentijd krijgen het tandvlees en het kaakbot de gelegenheid om te genezen. U zult dus een tijdje zonder kiezen moeten eten. Meestal zal uw kauwvermogen een stuk minder worden. Als de wonden nog niet genezen zijn, is verstandig om eerst zacht voedsel te eten.

Het vervaardigen van de gebitsprothese

Voordat uw tandarts of kaakchirurg uw laatste tanden gaat trekken, worden eerst afdrukken van uw kaken gemaakt. Deze afdrukken dienen als basis voor de vervaardiging van de gebitsprothese. U bespreekt met tandprotheticus wat uw wensen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleur, de vorm en de stand van de tanden. Mogelijk is er een pasfase tussendoor. Hierbij bekijken we de esthetiek en de beetrelatie. Daarna kunnen we de pasprothese naar de definitieve versie omvormen.

De gebitsprothese wordt geplaatst, direct nadat de tanden getrokken zijn.

Het kunstgebit wordt onmiddellijk na het trekken van de laatste tanden en kiezen in de mond geplaatst. De noodprothese heeft tevens de functie van verband over de wonden.

Als u het resultaat in de spiegel bekijkt, zal het er mogelijk in het begin niet als verwacht uitzien. Na een paar dagen zal het een stuk beter zijn. Na een jaar wordt de noodprothese vervangen door een definitief kunstgebit, dat uiteraard ook weer moet voldoen aan uw wensen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar bijgaande folder. Download PDF

Bel onze receptie voor meer informatie. Wij zijn bereikbaar van ma – vrij 9:00 uur – 20:00 uur, e-mail ons op info@ekotandprothetiek.nl of gebruik het contactformulier.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo en welkom bij Eko Tandprothetiek
Waar kan ik u mee helpen?
Call Now Button