Wat doet een tandprotheticus? 

De tandprotheticus is een (para)medicus die zowel technische als medische kennis in huis heeft. Hij  oefent een wettelijk erkend beroep uit en heeft kennis van de specifieke anatomie en problematiek van de tandeloze mond. Een gebitsprothese laten maken is dus geen zuiver technische handeling. De deskundigheid van een tandprotheticus is toegespitst op het herstel van het kauwvermogen van patiënten die volledig of gedeeltelijk tandloos zijn.

Deze professionals hebben de juiste opleiding gevolgd om een gebitsprothese te maken. Een  tandtechnicus voldoet niet aan de juiste eisen om een gebitsprothese te mogen aanmeten. Tandprotheticus is een beschermd beroep onder de Wet BIG artikel 34, maar kent geen BIG registratie.

Over ons

Een tandprotheticus kan patiënten zonder eigen tanden of kiezen zelfstandig behandelen. Voor  patiënten die nog eigen tanden of kiezen hebben, werkt de tandprotheticus op verwijzing door een tandarts.

Op het gebied van deskundigheid van de tandprotheticus worden gerekend:

• Het onderzoeken van de mond van de patiënt, gericht op het verkrijgen van de gegevens die  nodig zijn voor de toepassing van een gebitsprothese;

• Het aanmeten, vervaardigen, passen en aanbrengen van een volledige gebitsprothese voor de bovenkaak en de onderkaak bij een patiënt van wie de kaakwallen zijn hersteld van de  gebitsextractie;

• Het aanmeten, vervaardigen, passen een aanbrengen van een gebitsprothese voor de  bovenkaak dan wel de onderkaak bij een patiënt van wie de desbetreffende kaakwal is hersteld van de gebitsextractie en in wiens mondholte zich geen gebitselementen of andere  elementen bevinden die dienen tot steun van een gebitsprothese;

• Het verstrekken aan een patiënt van raad en informatie met betrekking tot de  gebitsprothese of het gebruik daarvan;

• Het op schriftelijke verwijzing van de betrokken tandarts aanmeten, vervaardigen, passen en aanbrengen van een gebitsprothese bij een patiënt in wiens mondholte zich gebitselementen of andere elementen bevinden die dienen tot steun van een gebitsprothese.

Samenwerking met de tandarts

Een tandprotheticus kan patiënten zonder eigen tanden of kiezen zelfstandig behandelen. Voor patiënten die nog eigen tanden of kiezen hebben, werkt de tandprotheticus op verwijzing door een tandarts.

Bel ons op 0592-857893 voor meer informatie. We zijn bereikbaar op ma – vrij van 08.00 uur – 20.00 uur, e-mail ons op info@ekotandprothetiek.nl of gebruik het contactformulier.

Chat openen
Hoe mogen wij helpen?
Hallo en welkom bij Eko Tandprothetiek
Waar kunnen wij u mee helpen?
Call Now Button